Tietosuojakäytäntö

Tämä tietosuojakäytäntö koskee sivustoa osoitteessa reiluntaiteenmanifesti.fi ja on laadittu 2.10.2020.

Taiteen edistämiskeskus vastaa tästä sivustosta ja pyrkii takaamaan rekisteröityjen oikeudet kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Tietosuojakäytäntö liittyy Tietosuojalakiin ja EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (GDPR). Tietosuojakäytännön laatimisessa on pyritty noudattamaan Tietosuojavaltuutetun toimiston ohjeita, Tietosuojavaltuutun toimiston julkaisemaa taulukkoa informointivelvoitteen edellyttämistä tiedoista sekä Tietosuojatyöryhmä WP 29:n ohjeistusta.

Henkilötietojen kerääminen

Kävijäseuranta

Käyttäjä voi ensimmäistä kertaa sivustolle saapuessaan valita salliiko kävijäseurannan. Mikäli käyttäjä ei salli kävijäseurantaa, Google Analytics jätetään pois käytöstä. Kävijäseurannan voi kieltää myös yleisesti. Se tapahtuu yleensä mobiililaitteilla selaimen asetuksista ja tietokoneella joko selaimen asetuksista tai ilmaisen selaimen lisäosan avulla. Aiemmin asetetut evästeet voi myös poistaa, mikä tapahtuu yleensä selaimen yksityisyysasetusten kautta.

Kerättävät henkilötiedot ovat:

Sivustolla on käytössä Google Analytics -kävijäseurantapalvelu, joka tallentaa anonymisoituja tietoja sivuston vierailijoista ja heidän toimistaan sivustolla Googlen palvelimelle. Teknisesti kävijäseuranta toimii selaimessa suoritettavan ohjelmakoodin, IP-osoitteiden ja selaimeen asennattavien kolmannen osapuolen evästeiden avulla, jotka yksilöivät tietyn käyttäjän suorittamat sivunlataukset ja muut toimet sivustolla.

Tietoa Google Analyticsin asettamista evästeistä

Lue lisää Google Analyticsin tietosuojasta ja turvallisuudesta

Verkkolomakkeet

Verkkolomakkeiden käyttäminen on vapaaehtoista ja yhteydenottolomakkeen voi myös lähettää ilman henkilötietoja, jolloin emme voi vastata yhteydenottajalle.

Kerättävät henkilötiedot ovat:

Yhteydenottolomakkeella lähetetyt yhteydenotot välitetään sähköpostiimme ja niitä käsitellään samoin kuin muitakin organisaatiomme vastaanottamia sähköposteja.

Käsittelyn tarkoitus

Kävijäseuranta

Kävijäseurantapalvelun avulla näemme esimerkiksi paljonko sivustolla käy vierailijoita, mistä lähteistä sivuston kävijäliikenne tulee sekä paljon muita hyödyllisiä tietoja sivuston käytöstä. Käytämme tietoja viestintämme ja palveluidemme kehittämiseen.

Verkkolomakkeet

Käytämme yhteydenottolomakkeella lähetettyjä tietoja muun muassa palveluidemme kehittämiseen ja yhteydenottajien auttamiseen, yhteydenoton sisällöstä riippuen.

Käsittelyn oikeusperuste

Kävijäseuranta

Kävijäseurannan henkilötietojen käsittelyperusteet:

Verkkolomakkeet

Verkkolomakkeiden henkilötietojen käsittelyperusteet:

Henkilötietojen säilytysaika

Kävijäseuranta

Anonymisoidut vierailija- ja tapahtumakohtaiset tiedot säilyvät kävijäseurantapalvelussa oletuksen mukaisesti 26 kk viimeisimmästä vierailusta eteenpäin. Evästeiden voimassaoloaika on pisimmillään 2 vuotta.

Verkkolomakkeet

Verkkolomakkeiden lähetyksiä ei tallenneta pysyvästi verkkosivuston palvelimelle. Sähköpostiimme välitettyjä yhteydenottoja säilytetään kuten muitakin organisaatiomme sähköposteja.

Henkilötietojen vastaanottajat

Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille ilman erityistä laillista perustetta.

Henkilötietoja käsittelevät sivustosta ja IT-asioista vastaavat Taiteen edistämiskeskuksen työntekijät sekä järjestelmätoimittajat ja palveluntarjoajat, joiden palveluita Taiteen edistämiskeskus käyttää omien palveluidensa tuottamiseksi, ja joiden kanssa on tehty henkilötietojen käsittelysopimukset.

Henkilötiedot saattavat siirtyä kolmanteen maahan osana automatisoitua tietojenkäsittelyä, jolloin henkilötiedot pyritään suojaamaan asianmukaisesti.

Automaattinen päätöksenteko

Emme käytä henkilötietojasi automaattiseen päätöksentekoon. Emme käytä henkilötietojasi profilointiin.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröitynä sinulla on seuraavat oikeudet:

Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää tietosuojasta tai haluat käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi, otathan ensisijaisesti yhteyttä sivuston tietosuojavastaavaan.

Jyrki Tuohela
Sähköposti: tietosuoja@oph.fi
Puhelin: 029 533 1000 (vaihde)

Valvontaviranomainen

Jos katsot, että henkilötietojen käsittelyssä rikotaan voimassolevaa lainsäädäntöä, sinulla on myös oikeus valittaa asiasta valvontaviranomaiselle.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Verkkosivusto: tietosuoja.fi
Sähköposti: tietosuoja@om.fi
Puhelin: 029 566 6700 (vaihde)

Jaa: