Kampanja

Reilun taiteen manifesti on kampanja taiteilijoiden reilujen palkkioiden puolesta.

Reilun taiteen manifesti kertoo taidealan todellisuudesta. Taiteilijan työ koostuu tyypillisesti monesta palasesta: keikat, toimeksiannot ja muut tilaukset muodostavat tärkeän osan taiteilijan repaleisesta toimeentulosta. Usein näistä töistä tarjotaan taiteilijalle palkkioksi kuitenkin vain näkyvyyttä.

Reilun taiteen manifesti muistuttaa, että aina, kun tilataan taiteilijan osaamista, kyseessä on työ, josta tulee maksaa rahallinen korvaus.

Sivuille on koottu tilaajille ja tekijöille sopimuspohjia, palkkiosuosituslinkkejä ja ohjeistuksia, jotka auttavat sekä tilaajaa että taiteilijaa työn hinnoittelussa, sopimusneuvotteluissa ja tapahtumien sekä muiden toimeksiantojen realistisessa budjetoinnissa. Sivusto keskittyy ensisijaisesti tilaustöihin, toimeksiantoihin ja keikkoihin eli sellaiseen työhön, jota työehtosopimukset eivät turvaa.

Taiteilijan työtä tilataan, koska sillä nähdään arvoa. Paras keino näyttää arvostusta on maksaa taiteilijalle reilu palkkio.

Tämän sivun viestintämateriaalien avulla reiluja palkkiokäytäntöjä noudattavat toimijat voivat viestiä vastuullisuudestaan.

Reilun taiteen manifesti -kampanjan Maksamme taiteilijalle -tunnus viestii, että taidetapahtuman tai tilaajan palkkiokäytännöt ovat kunnossa. Merkin ja kuvitukset on tehnyt sarjakuvataiteilija Ville Pirinen.

Jos toimit reilusti, voit ladata logon käyttöösi täältä:

Maksamme taiteilijalle LILA

Maksamme taiteilijalle ORANSSI

Maksamme taiteilijalle VALKOINEN

Kampanjalogo väriversioineen: Manifesti LOGO_ SUOMI

Graafinen ohjeistus

Sopimusmallit:

Taiteen esistämiskeskuksen käyttämät sopimuspohjat

Profiilikuvakehys

Jaa: