Julkaistu 16.11.2020

Puhutaan hinnoittelusta!


Tarkemmin sanoen kuosien hinnoittelusta. 

Kirjoittajina on joukko suomalaisia kuosisununnittelijoita

Yllättävää mutta totta, kuosisuunnittelun hinta on monelle suunnittelijalle sekä kuosien ostajalle iso kysymysmerkki. Alalla hinnoittelusta ei puhuta avoimesti, eikä sitä opeteta alan kouluissa tarpeeksi, mikä on valitettavaa, sillä alalle valmistutaan enimmäkseen yrittäjiksi. Tieto kuosien hinnoittelusta kulkee lähinnä kollegoiden puskaradiossa, ja melkein aina pitää kysyä kaverilta apua hintaneuvotteluihin. Valmistumisen jälkeen voi sitten tuskanhiki otsalla miettiä, mikä on oman työn arvo ja mistä se muodostuu, ja samalla ottaa vastaan toimeksiantoja joissa tarjotaan palkkioksi ”parisataa ja näkyvyyttä”.

Nyt haluamme tähän muutoksen! Suuri joukko Suomalaisia kuosisuunnittelijoita on yhdessä laatinut ajankohtaisen Kuosien hinnoittelu oppaan! Oppaassa hinnoittelun pääperiaatteet sekä alan standardihinnat esitellään pähkinänkuori-tyylillä. Oppaan tarkoitus on edistää reilua hinnoittelua sekä avointa keskustelua kuosi-alalla.

Kysy itseltäsi:

  • Suunnittelija: Pyydänkö / saanko työstäni reilun hinnan?
  • Kuosin ostaja: Maksanko suunnittelijalle ajankohtaisen hintatason mukaan? Milloin olen viimeksi tarkistanut alan hintatason? Tiedänkö mistä Freelance-suunnittelijan hinta koostuu?

Reilun hinnoittelun puolesta!

Allekirjoittanut,

Kuosittelijat 

Kuvassa kerrotaan kuosin suunnittelun hinnoittelusta
Palaa artikkeleihin

Jaa: